ondras777 píše:.....autoskolu nereasim , ale kdyz nekdo jede 20 nekde kde ho nemuzes predjet...
no
Tak je to zkrátka na přesdržku

, pokud k tomu nemá důvod, třeba poruchu auta a podobně. Tyhle případy bych nejenom pokutoval, ale zařadil bych to i do "ohodnocení" v bodovém systému.
Musím říct, že za cca 40let co jezdím, jsem se už hodně zklidnil, možná je to i věkem. Ale co mě stále hodně vadí a drásá nervy, to jsou řidiči co neumí jezdit tak nějak rozumně plynule. Existují delší úseky, kde například ani v průběhu 10km není zkrátka žádná možnost bezpečného předjetí. A to jsem pak skutečně štěstím bez sebe, když dojedu auto které chvíli jede 70 pak 50 pak 60km/h atd... Často vůbec nechápu. Nejde přitom ani třeba o to, že bych momentálně spěchal. Naštvě mě to i když nikam nespěchám, protože zatímco jindy ten úsek projíždím napropsto plynule a bez zbytečného řazení, tak za takovým "řidičem" musím každou chvíli přeřadit na jiný stupeň.
A to už vůbec nemluvím o tom, že jedu za takovým "zdržovačem" několik km, pak přijde rovný úsek do kopce kde se silnice v našem směru rozšíří na dva pruhy, takže ho začnu předjíždět a ten samý řidič, který neustálě přibržďoval a měnil rychlost, na to najednou šlápne a zrychlí klidně i na "stovku". Abych ho rychle a bezpečně na tom úseku vůbec stačil předjet, mám kolikrát co dělat.
No a do třetice další nešvar, který mě dokáže naštvat, když mě někdo vjede do cesty z vedlejší silnice prakticky na poslední chvíli, někdy mě i omezí že musím přibrzdit, přičemž pak jede přede mnou ve stylu zdržovače, hluboko a bez důvodně pod povolenými rychlostními limity. A samozřejmě je to vždy jako na potvoru v úseku, kde bezpečné předjetí není možné.
Taky se mě stane, že to někdy neodhadnu a vjedu z vedlejší silnice do cesty někomu, kdo přijíždí rychleji než jsem myslel. Stane se, ale v takovém případě na to šlápnu a rozjedu se svižně, abych ho neomezil a zbytečně mu nepřekážel.